Krølltorsk

På brygga i Nevlunghavn selgas de største rekene og den ferskaste fisken, sias det! Dessuten om du tar deg en tur ut dit nå midt i uka kan det hende du klarer å sikre deg en Krølltorsk til middag!

is i HAvna 

Det er ikke så veldig mye trafikk i Havnebasenget om dagen. Skarven og måkene duver på sjøen og vaggær på isen akkurat som de sjøl vil.

Relker 

"Kom skal vi reke" heter det seg om sommeren, men de store og fine Havnarekene, fulle av rogn, er en uforglemmelig "Februardelikatesse også!

Reker i Havna

Det er åpent hver dag på Bua i Havna. God parkering og måka vei er det også til den trivelige butikken som selger virkelig fersk sjømat

Krøll torsk

Så var det Krølltorsken da... Arne Richard Jacobsen kan mer om fisk enn de fleste, og forklarer. "Du renser`n med en gang før han dødsstivner og skjærer`n opp, før du putter`n i rennende kaldt vann noen timær. Da "krøllær" fiskekjøttet seg og blir fastere i fisken, derfor navnet".

Torsk er god og sunn mat, dessuten er det litt vitaminer og sånnt vi trenger i fisken! Sjøkreps, ferske fileter og fersk flyndre ligger det også i den islagte fiskedisken i vinter idylliske Nevlunghavn.

11.02.09