Fredelig og rolig på Trane Camping

Fred og ro, pluss et herlig "ustressa" og ordentlig miljø er det som preger "Trane Camping" i Hummerbakken. Lurer du på hva "Trane" betyr, eller kommer av, kan du lese deg til det i artikkelen..

2 Thrane Camping Brunlanes Larvik Hummerbakkfjorden Foto Roy Myrland

Trane Camping ligger på Hummerbakkfjordens østside og har en flott beliggehet for den som liker å være nær sjøen. I umiddelbar nærhet ligger også "Telemark Caravan-" og "Guslandstranda camping".

Thrane Camping Brunlanes Larvik Hummerbakkfjorden Foto Roy Myrland

Beliggenheten ved sjø og veldrevne jorder gjør at en virkelig kan føle og kjenne "roa og miljøet" her i strandsona "krype innunder huden". På Trane Camping får du god også "plass" rundt deg om du kommer med vogn, telt eller bobil.

-Det er ikke så mye "fin måling" her, det er greit å ha det litt romslig på ferie, sier Einar Tanggård som driver en av distriktets rimeligste plasser for Campingfolket.

3 Thrane Camping Brunlanes Larvik Hummerbakkfjorden Foto Roy Myrland

Naturreservatet på Kinnhalvøya er bare få meter unna campingplassen. "Kyststien" passerer også rett forbi.

4 Thrane Camping Brunlanes Larvik Hummerbakkfjorden Foto Roy Myrland

Fred og ro, flott beliggenhet ved Hummerbakkfjorden, pluss kort vei til både Stavern og Nevlunghavn gjør at det er mange som  bruker Trane Camping som "helårsplass".

5 Thrane Camping Brunlanes Larvik Hummerbakkfjorden Foto Roy Myrland

Det som trengs er på plass på Trane Camping, men skal du ha "hoppeslott og burgere" der du skal være på ferie er det nok lurt å legge seg et annet sted enn her. Og du, her rett ved Bergselva sitt utløp er det langgrunnt og der går det både laks og sjøørret over, rett ved campingplassen!

Ring Einar 922 24 057 eller Amund 47250550, begge med etternavnet Tanggård,   om du skal bestille eller spørre.

Så var det navnet "Trane"..

Det har hverken noe med "fugl eller fisk " å gjøre. I gammaltid blei "små jorder" ofte kalt "et tra". Her ved Hummerbakkken var det flere små jorder, som også byttet eierer rett som det var.

(Ragnar Tanggård i Anvik Bygdelag kan ihvertfall ei av de historiene,  men det får bli en annen gang den blir fortalt her PaaNeset.no  Red anm.)

Da blei det slik da gjennom åras løp, at de små jordene langs Hummerbakkens østside, "traENE", etter hvert blei til Trane.

Lurer du på flere navn og steder innen Anvik bygdelag sitt "domene" så ta kontakt der. Anvik bygdelag har lagt ned mye arbeide i å dokumentere og forklare stedsnavn her helt ytterst på Neset.

 

Foto / tekst Roy Myrland 29.07.09