-vi tar et "fattigmannkrus"

De har det gruelig trivelig og det er bestandig plass til en til rundt bordet.

 

Hver dag kl. 12.30 entres sørgående hurtigruteskip på kaia i Sandnessjøen. Det har seg slik at Hurtigruten har en times liggetid her og da kan besøkende kommeombord for en kaffekopp eller to. 

Hurtigruten Sandnessjøen kafegjengere kafegjester Nordland Foto Roy Myrland

Rundt bordet mot venstre fra Thor Bersersen (i rød genser). Svein Willasen, Torbjørn Fagervik, Lisbeth S. Hansen, Tor Erik Hansen, Steinbjørn Mentzoni, Trond Carlsen, Arnt Svinøy og Bjørn Tuv. Sikkerhetsklarert café medarbeider Toril Edvardsen står bak.

 

fotoprat sandnessjøen hurtigruten Foto Roy Myrland

Sikkerhetsklarert

Gjennom mange år har denne gjengen entret skuta for sine daglige samlinger. Historier om både legendariske hurtigruteskippere og iltre tyske hurtigrutereisende, kommer lunt fortalt over bordet.  På M/S Trollfjord har de til og med egen sikkerhetsklarert kafè-medarbeider ombod. Det har seg slik at Toril Edvardsen, som også er fra Sandnessjøen, ble sjekket nøye av både "lensmann og prest", den gangen hun serverte for H.M. Kongen.

Fattigmannskrus

-Innimellom hender det seg at vi blir med sørover og det kalle vi for fattigmannskrus, forteller Steinbjørn Mentzoni fornøyd. -Da følger vi med Hurtigruten til Brønnøysund og tar bussen hjem igjen og vi er som oftest tilbake før kona merker at vi har lufta oss!

Kamera Sandnessjøen Foto Roy Myrland

Fotografering og kameraer kan også kafe-gjengen mye om. Steinbjørn Mentzoni kan både kamera og fotografering og han har tatt et par bilder før i verden.

 Rutetider og reiser med Hurtigruten her

Foto og tekst:Roy Myrland 22.02.13

 

Cafe Kafe Servering Møteplass Sandnessjøen Nordland Folk M/S Trollfjord Hurtigruten