Gled dere i Kjærra, på Trollrock og alle andre steder Staut skal spille i sommer!

Plakat Staut Foto Roy Myrland

Releasekonserten med Staut for albumet "Stugureint"på Parkteateret var fenomenal og gav bud om flere artige, nære og store musikkopplevelser. 

Parkteateret Oslo Foto Roy myrland

Albumet "Stugureint" med bandet Staut fra Valdres blei lansert på Parkteateret i Oslo onsdag 24. april.

Staut på scenen Foto Roy myrland

I den deilige vårkvelden var det et fullsatt lokale som tok i mot Valdrisene. Deres tekster og musikk gikk allerede første uka til topps på VG lista. Bandets tekstforfatter og komponist, Ørnulf Juvkam Dyve, er tidligere beskrevet her på Langsveien.no som "Norges beste tekstforfatter for tiden". Det er han fortsatt! Hans gode, lune, tydelige og ikke minst gjenkjennelige/folkelige tekster, som også har fått tonefølge fra Bagn i Valdres, kan lett sette seg fast i øregangene. 

Asle Tronrud og Ørnulf j. Dyve Foto Roy Myrland

Ørnulf J. Dyve (bakerst) og Asle Tronrud er fremragende kunstnere, musikere og showmenn. Staut karene er Valdres og Oppland sine aller fremste "ambassadører" for tiden. Topp-plassering på VG lista og radiospillinger over det ganske land, med både dialekt og tonefølge fra "Sanseriket", står det stor respekt av.

Ekte og god musikkopplevelse. 

Torgeir Bolstad og Gaute Lein Ausrød Staut Stugureint Parkteateret Oslo Foto Monica Martinsen

Torgeir Bolstad og Gaute Lein Ausrød i Staut.

Den "nyeste" Staut opplevelsen på Parkteateret denne kvelden var den solide presiseringen av rytmen/trykket/funket i melodiene.  Torgeir Bolstad sin musikalitet og smittende positivitet preget virkelig denne konserten. Det er ikke "strenge-denging" som leveres av mannen med kontrabassen, men stor musikalitet og enorm spilleglede som treffer publikum!

Torgeir har utviklet seg som både musiker og show-mann og får komponist Ørnulf Juvkam Dyve sine bass-toner til å gå med tunge steg  oppover i ryggmargen. Der blir de sittende lenge og gir gode konsertminner. De andre medlemmene i bandet leverte også meget musikk og delte gleden og moroa på scenen med sine tilhørere i salen. (Se og hør intervju med Torgeir Bolstad og Gaute Lein Ausrød i bunn av artikkelen)

hengivne publikum gaute lein ausrød beitostølen bagn Foto Roy Myrland

Gaute Lein Ausrød gjorde igjen en storartet forestilling. Hans innlevelse og tolkning av Staut-tekstene er få forunt å gjøre etter. Dessuten har han et himla godt grep på sitt publikum.

Gaute og Marie Klåppbakken Foto Roy myrland

Marie Klåpbakken synger som hun er. Fager og ven! Hennes gjesteopptreden på Parkteateret var altfor kort. Marie sin klokkereine stemme gav et nærmest sakralt og åndelig preg på sangene, og var en uforglemmelig og himmelsk god opplevelse å høre. Den jenta synger gudommelig og var et spennende og godt møte i Staut sitt univers. Gjerne mere "pyntesang" med denne storartede musikeren fra Gudbrandsdalen!

hands up

Det er lov å være "Grepa stolt tå Valdres"!

 

 http://trollrock.no/

Se og hør intervju med Torgeir Bolstad og Gaute Lein Ausrød etter konserten 24. april 2013 under

 

Foto:Monica Martinsen og Roy Myrland

Tekst:Roy Myrland 27.04.13