Han bruker treskjærerteknikk når han skriver.

 

 STAUT skal avslutte Trollrock lørdag 28. juli på Beitostølen.  Komponist og tekstforfatter  Ørnulf Juvkam Dyve forteller om både STAUT og tekstene sine i dette intervjuet

 

På åpnings-spørsmålet om hvordan Ørnulf Juvkam Dyve ser på det å skulle være avslutningsbandet på Trollrock 2013, kommer det kontant. -Det blir fryktelig moro. Jeg kan love publikum på Beitostølen en kjempeopplevelse og det blir garantert noe helt spesielt denne kvelden. Det blir vanlig STAUT energi pluss, pluss, pluss, forteller han opprømt og litt kryptisk.

Ørnulkf Juvkam Dyve STAUT Bagn Valdres Kunstner Forfatter Tekstforfatter Foss Begna Foto Roy Myrland 

Tekstene.

Ørnulf Juvkam Dyve er fra Bagn i Sør-Aurdal i Valdres og hans tekster er helt unike og av det aller beste slaget. På spørsmålet om hvordan han klarer å skrive så ekte og treffende gang på gang, kommer det både velformulert og beskrivende ved brua i Bagn.

-Jeg bruker treskjærerteknikk. Det betyr at først så samler jeg alle poengene og det som trengs av tanker, meninger, det jeg ser og hører, på ark. Det blir omtrent som et stort emne. Da er det bare å gå på med grovt jern, eller skarp penn, og spikke og skjære til jeg har fått fram det jeg egentlig ville. Ideen med tekstene mine er også at poenget ikke skal være helt opplagt og komme med en gang. -Det kan selvfølgelig bli litt snodige kommentarer av det, når de som da skal mene noe om tekstene ikke klarer å tenke to runder.. Da kan det fort være at de ikke skjønner noen ting. Det skjedde her i våres med en anmelder og det var i grunn litt moro, humrer Bagn og Valdres jordnære, folkelige og meget godt likte tekstforfatter.

Om STAUT

Hvordan går det på festival- og konsert-fronten nå i år?

-Jeg opplevde fjoråret som voldsomt og med mye folk som møtte opp, men i år har det blitt enda mer. Med Gaute i front og som trekkplaster, har det blitt godt besøkte konserter, forteller tekstforfatteren og komponisten i STAUT beskjedent.

 

Da er det bare å glede seg til både en og to ekstra overraskelser på Trollrock og følge godt med når STAUT entrer scenen. Ørnulf Juvkam Dyve sine skråe blikk, gode tanker og solide meninger får nok både vinger og watt nok til å lyde ut over festivalpublikumet i Øystre-Slidre. Der blir tekstene både godt forstått og vel husket.

 

Foto og tekst:Roy Myrland 24.07.13