Høyt, høyt oppe i det blå.

Et eventyrlig og uforglemmelig skue 2. pinsedag 2014. 

Pilot Atle Hovi Bitihorn foto roy myrland

Det har seg slik at Atle Hovi (bildet over), som er direktør på Beitostølen Resort, også er en erfaren og dyktig pilot.

1

Når han har tid og mulighet, drar den aktive reislivsmannen gjerne på Leirin lufthavn ved Fagernes for å ta seg en tur over "dalenes dal" og sanseriket Vadres med Valdres flyklubb sin Cesna maskin. Som kjent så er Beitostølen porten til Jotunheimen og bl. a. Besseggen. Flyturen til Atle Hovi i Pinsa gikk akkurat dit, men også en kikk over Torfinnsbu, Memurubu, Bygdin, Vinstern og Haugseter.  En liten tur litt øst i fjellet til helt på grensen mot Langsua nasjonalpark ble det også tid til i finværet. Der ligger stølsgrenda Svarthamar med Susstølen litt sør for Fulsenn, som er endepunkt for stølsveien i Skrautvål sameige. 

I fotoserien på 29 bilder fra turen ser du kanskje en av Jotunheimen og Gjendes "hemmeligheter". Lagunen i Gjende er lett å se fra luften men ikke helt enkelt å oppdage ellers, om du da ikke går turen langs vannet melom Memurubu og Gjendeosen, isteden for på eggen over.

Bare til informasjon skal det tilføyes at Atle fløy som om flyet gikk på skinner, men at over de skogkledde og grønne områdene var det litt "bumpy", eller turbulent. Fotografen sleit litt med det, men plastposene som var med i lomma blei ikke brukt høyt der oppe ca. 2000-3000 m.o.h. over herlige Valdres og Jotunheimen denne dagen.

2346 bitihorn fra fly789

Lagunen i Gjende heter Hamnsand.

for mer info om båtturer på Gjende og turmuligheter. Se www.gjende.no

10111213

Besseggen, Gjende og Bessvatnet

14

Memurubu

15161718

Torfinnsbu og et nedtappet Bygdin. 

192021222324

Haugseter ved Vinstern/Vinstervatnet

25

Svarthamer med Fullmjøen i Skrautvål sameiege

25262728

Susstølen

29