Nå «kosær vi vårs» med tilslørte byfrøkener

Nå "kosær vi vårs" med tilslørte byfrøkener

Det nærmer seg jul, men det er lov å kose seg bitte-litt i november også. Tilslørte byfrøkner er søte, sprø og saftig gode.

Tilslørte bondepiker er en herlig dessert både til fest og noen hverdager. For å sette en ekstra spiss på den tradisjonsrike retten, kan med fordel den sprø kavringen/brødraspet byttes ut med hakkede og glaserte mandler. Og, istendfor å skrelle og koke epler brukes ferdig eplemos i desserten. Dermed er navnskiftet også gjort. «Bondepikene» ble til «byfrøkener»

 

  • 2 ss smør
  • 6 ss sukker
  • 6 ss hakkede mandler
  • litt kanel mellom lagene
  • 3 dl kremfløte
  • 1. glass eplemost

 

  1.  Smelt smør og sukker sammen i en stekepanne. Tilsett tilsett hakkede mandler og rør godt til de blir blanke og fine (som brente mandler). Avkjøles.
  2. Fløten piskes luftig.
  3. Anrett eplemost, krem og de hakkede og  glaserte mandlene lagvis i skåler eller glass. Husk litt kanel mellom lagene.

Spises og nytes uten noe ventetid

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two + eight =