Det nærmer seg jul, men det er lov å kose seg bitte-litt i november også. Tilslørte byfrøkner er søte, sprø og saftig gode.
Tilslørte bondepiker er en herlig dessert både til fest og noen hverdager. For å sette en ekstra spiss på den tradisjonsrike retten, kan med fordel den sprø kavringen/brødraspet byttes ut med hakkede og glaserte mandler. Og, istendfor å skrelle og koke epler brukes ferdig eplemos i desserten. Dermed er navnskiftet også gjort. «Bondepikene» ble til «byfrøkener»
- 2 ss smør
- 6 ss sukker
- 6 ss hakkede mandler
- litt kanel mellom lagene
- 3 dl kremfløte
- 1. glass eplemost
- Smelt smør og sukker sammen i en stekepanne. Tilsett tilsett hakkede mandler og rør godt til de blir blanke og fine (som brente mandler). Avkjøles.
- Fløten piskes luftig.
- Anrett eplemost, krem og de hakkede og glaserte mandlene lagvis i skåler eller glass. Husk litt kanel mellom lagene.
Spises og nytes uten noe ventetid
Følg oss eller del innholdet med vennene dine: