Komle til både hverdags og fest.

Komle til både hverdags og fest.

Salt kjøtt, mel og kverna poteter, blir i løpet av en times tid, til et av livets store kulinariteter.

Bildet over: Tre kjeler fulle av «godsaker» putrer seg klare til gjestene kommer. Komlekokk er Mathias Myrland. 

Hva skal vi ha til middag?

For mange er det et stadig tilbakevennende spørsmål, når klokka passerer 15.00 og sulten begynner å «gnage».

I deler av landet vårt er svaret enkelt på torsdager les (hvorfor her), for oss andre er det muligens lurt å sette av en drøy time til middagslaging, før de runde komlegryta event skal serveres.

Oppskrift på komle med dott i, er her: https://www.godt.no/oppskrift/3826/komle

Kjøkkenmaskinen gjør jobben litt raskere enn rivjernet.
Både bygg- og hvetemel blandes i.
Rask som en smed. Komla formes og legges raskt, men forsiktig, ned i kraften.
Kålrota deles opp og legges i kjelen, kort tid før servering
Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

17 − 16 =