Digital ensomhet.. -Misforstå meg riktig, men trenger man digitale venner?

Digital ensomhet.. -Misforstå meg riktig, men trenger man digitale venner?

Leserbrev.

Ja, det vil jeg påstå, men det er en sannhet med en sursøt bakside. Vi har ofte har for mange digitale venner, personlig savner jeg venner jeg kan se inn i øynene, som jeg kan dele en kopp kaffe med, besøke og få besøk av.

Disse tankene har kommet seilende sakte men sikkert den siste tiden, og de ble enda mer virkelige når jeg oppdaget statistikken på telefon.

Sist uke hadde jeg et snitt på 6t og 39minutter aktivt skjermbruk på tlf. per døgn, eller 45 timer og 23 minutter på ei uke om du vil. Og med ventetid inkludert, altså skjermen opplyst/på: 46 timer 39 minutter.

Det var 1090 vekkinger, det vil si enten en melding, pushvarsel eller en annen alarm… 727 snapper, 55 mail, 57 Messenger, per døgn. Og på toppen av det hele kommer 49 telefonsamtaler pluss mailer besvart på nettbrett eller pc uken gjennom, dette er kun relatert til fritid. 46 timer og 39 minutter med sosialt forbruk på telefon i uken, hjelpes.

Tenk om man kunne byttet inn halvparten i sosialt samvær med en fysisk tilstedeværende person, det hadde gitt hverdagen en ny mening for veldig mange. To av syv døgn er altså borte ved å se ned… med såkalt digital sosialisering, og eks antall timer med sosialisert-telefonprat i tillegg, så tallene blir jo ikke enklere å forholde seg til når man summerer opp det hele.

Man er selvsagt veldig glad for kontakten med omverden, uansett form for kommunikasjon, men et besøk er alltid hyggelig. Det er litt skremmende å sette ord på dette, men slik ser fakta ut om man har lyst eller ei.

Man er visst digital ensom! Så husk å besøk hverandre!

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

17 − 16 =