Stavernpiken på bryggekanten i «norges smilehull».

Stavernpiken på bryggekanten i "norges smilehull".

Sommer og sol betyr jobb og lange dager for stavernpiker og -gutter i det mange mener er sommerbyen og «norges smilehull». Stavernpiken er også navnet på en statue som står i parken i Stavern og som er laget av vår nasjonale skulptør Ørnulf Bast. (Se og hør om statuen i videoen nederst i artikkelen.)

Artikkelen er skrevet med annonsestøtte fra: Valdresrittet Vaset Skiheiser Nesjar AS Meny Stavern og Abrahamsen kjøttforretning

Stavernpiken Petra Berna Brandsæter Helgeland (bildet over) står absolutt ikke rolig på en sokkel. Hun er en aktiv og arbeidsom 16-åring med to sommerjobber i solskinnsbyen hun bor i hele året. Den ene jobben er på bryggekanten i isboden, og den andre i en klesbutikk oppe i Stavern sentrum. Jobben i isboden deler hun med en venninne, og pengene Petra Berna tjener går rett på sparekontoen for senere bruk, forteller hun stolt.

I isboden på brygga i Stavern er det italiensk «gelato» som bidrar til å kjøle ned sommervarme kunder. – Isen blir laget lokalt i Larvik, og vi har mange smaker å velge i, forteller Petra før hun serverer neste «salt-lakris» i beger

Petra forteller videre at hun trives godt med begge jobbene sine. – Det er moro å møte så mange forskjellige mennesker, og jeg liker å ha noe å gjøre om sommeren. Dessuten lærer jeg mye, både om å jobbe og om å spare penger til

I klesbutikken i sentrum hjelper Petra kunde med å finne sommerens mote og sørger for at butikken alltid ser presentabel ut. – Jeg har alltid vært interessert i klær og mote, så denne jobben passer meg perfekt, sier hun med et smil.

Som en ekte stavernpike er Petra et godt eksempel på ungdommer som bidrar til å gjøre Stavern til en levende og trivelig sommerby for både fastboende og besøkende. Hun er stolt over byen sin og glad for å kunne være en del av det yrende sommarlivet.

Neste gang du er i Stavern, ta turen innom isboden på brygga for å smake på den lokale gelatoen, eller stikk innom klesbutikken i sentrum for å se hva som er på moten denne sommeren. Du vil kanskje møte Petra Berna Brandsæter Helgeland, stavernspiken som med sitt pågangsmot og smittende humør gjør sommeropplevelsen din enda bedre.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 × four =