Stavernpiken fra «Hæljeroa» jobber og bor midt i ferieparadiset.

Stavernpiken fra "Hæljeroa" jobber og bor midt i ferieparadiset.

Asta Kristine Waale fra Helgeroa har tilbrakt hele sitt liv ytterst på Brunlaneset. Hun er ei blid og trivelig dame som stortrives med en hektisk hverdag og mye folk rundt seg. Nå har hun flyttet til østsiden av Bergselva («Bæsjælva» på dialekt) og fått postnummer 3294 Stavern som adresse. Sammen med sin kjære Amund bor og driver hun Trane Camping ved Hummerbakkfjorden. Her driver de også en velassortert og  sjarmerende gårdsbutikk, og tar imot campinggjester med stor gjestfrihet.

Asta er en dyktig håndverksdame med strikking som sin spesialitet, og hun har også et godt håndlag med innredning og dekor. Trane Gård ligger midt på Kyststien mellom Stavern og Helgeroa, og tilbyr et «ærlighetens marked» hele året, hvor besøkende kan handle når som helst. I butikken selger hun både brukte og antikke varer, samt sesongens produkter fra distriktet.

Selv om sommeren er travel, har Asta og Amund også satt i gang restaurering av hovedhuset på gården. «Det nærmer seg ferdig, men resten får vi ta etter sommeren,» avslutter den blide dama sommerpraten før en ny badegjest ruller inn på tunet. Med sitt engasjement og sin varme gjestfrihet skaper Asta et innbydende miljø både i gårdsbutikken og på campingplassen, som gjør Trane Camping til et populært stoppested for både lokalbefolkningen og turister.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 + 2 =