Godhjerta, inkluderende og engasjerte stortingsfolk fra Høyre på Fagernes.

Godhjerta, inkluderende og engasjerte stortingsfolk fra Høyre på Fagernes.

Skoleansvaret ligger hos kommunene – ikke Stortinget.

Bildet over fra venstre: Høyrefolk med Valdresrose. Jan Tore Sanner, Kari-Anne Jønnes og Margret Hagerup storkosa seg med sein lunch og ei god historie om valdresrosa på Flammen cafe, før møtet på Valdres Folkemuseum med partikollegaer.

Mange tror at skolene styres direkte fra Stortinget, men faktum er at det er kommunene som har hovedansvaret for grunnskolene i Norge. Dette betyr at lokalpolitikerne må sørge for at alle elever får et godt opplæringstilbud, uavhengig av hvor de bor. Når skoler faller under nasjonalt nivå i elevprestasjoner, er det avgjørende at de får støtte fra fagfolk for å løfte læringsmiljøet og elevenes resultater. I Innlandet finnes det stor kompetanse på dette området, med eksperter tilknyttet høyskolen som kan bidra til å heve nivået på skolene. Lokalpolitikere har et særlig stort ansvar for å rydde opp i slike utfordringer, slik at ingen elever blir hengende etter og mister sin mulighet til en god utdanning.

Kari-Anne Jønnes har siden hun ble valgt inn på Stortinget sittet i Utdannings- og forskningskomiteen. Der har hun arbeidet målrettet for å sikre at alle barn og unge får en så god skolegang som mulig. Sammen med partikollegaene Margret Hagerup, som også sitter i Utdannings- og forskningskomiteen, og Jan Tore Sanner fra energikomiteen, deltok hun 20. august på et møte arrangert av Nord-Aurdal Høyre på Valdres Folkemuseum.

Jan Tore Sanner var som minister i 8 år sjef for  kommunal- og moderniseringsminister frå 2013 til 2018, kunnskapsminister frå 2018 til 2020 og finansminister  frå 2020 til 2021. Margret Hagerup er inne i sin 2. periode på stortinget fro Rogaland og er nå medlem i Utdannings- og forskningskomiteen

På Fagernes diskuterte de blant annet kommunenes ansvar for skolene, og hvordan Høyre jobber aktivt for å skolere sine politikere slik at de kan forstå og engasjere seg i skolesaker på en meningsfull måte.

Jønnes har holdt trykket oppe for å sikre at kommunene tar sitt ansvar, selv om skolene teknisk sett kan få «nye eiere» hvert fjerde år, når det velges nye folkevalgte i kommunestyrene. Hennes engasjement, sammen med innsatsen fra Hagerup og Sanner, vil få fram viktigheten av tydelig lederskap og kontinuitet for å sikre kvaliteten i norsk skole.

Les om Valdresrosa her: https://www.langsveien.no/tag/valdresrose/

Kremarstogo selger Valdresrosa: https://kremarstogo.no/produkt/nokkelring-med-valdresrose/ 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

9 + eighteen =