august 24, 2024

Ministeren utelukker ikke kjernekraftverk på Fagernes Lufthavn Leirin!

Under Arendalsuka ble klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap) utfordret på spørsmål om kjernekraft som en løsning på Norges energiutfordringer. I videointervjuet nedenfor kan du se og høre hans svar om muligheten for å plassere kjernekraftverk på steder som Leirin Flyplass, og om Norge har nok kompetanse til å drive med kjernekraft.

Valdresidentitet.

Slidremarknaden 24. august var ein manifestasjon av mykje av det unike som blir laga og gjort, av og med, dei flotte folka som bur og verkar i Valdres. Unge og eldre, kunstnarar, næringsdrivande og andre fylte opp rundt kommunehuset i Vestre Slidre, slik at både tilreisande og fastbuande fekk moglegheit til å oppleve noko av det som utgjer valdresidentiteten.   I videointervjuet blir leiar i Valdres Mållag, Marianne Granheim Trøyflat,

"Farså" gir pent hår.

Stortingsrepresentant Margret Hagerup (H) fra Rogaland bidrog med sin kompetanse innen skole og utdanning, da Høyre i Valdres hadde sommerstevne på Valdres Folkemuseum denne uka. Før møtet startet ble det tid til en kort prat om bla. «farsa» og fint hår.