Verdensomspennende suksess med videoer fra bla. Valdres.

Verdensomspennende suksess med videoer fra bla. Valdres.

Thierry Gschwind (bildet over) fra Heggedal i Asker har med sin videokanal «Xplore Norway» etablert seg som en av de mest talentfulle videoprodusentene i Norge.

Men først.. -Bli gjerne abonnent på Langsveien.no og bidra til flere slike artikler her. https://www.langsveien.no/abonnement/

Thierry sin evne til å formidle natur og opplevelser fra ulike deler av landet, spesielt fra Valdres og Jotunheimen, overgår de aller fleste i bransjen. Gjennom videoer i 4K-kvalitet med engelsk lyd og underteksting på flere språk, har han skapt innhold som blir sett av seere over hele verden via Youtube.

Artikkelen er skrevet med annonsestøtte fra: Hovrud Auto, Montér (Kvismo), Joker Ryfoss, Lodge 900, Sporten Beitostølen og Gjendebåten 

Valdres og Jotunheimen, med Beitostølen som utgangspunkt, fremstår som hans «hjerte i Norge«. Her fanger han både spektakulære naturopplevelser og autentiske møter med mennesker, noe som gir videoene hans en ekstra dimensjon. Han  fortalte nylig til nettavisa Langsveien.no, etter en rundtur med bla. Beito Aktiv og Gjendebåten, at foruten den unike naturen, er det  menneskemøtene med engasjerte og positive folk i turistnæringen som virkelig «gjør» Valdres for besøkende.

«Xplore Norway» kanalen har spesielt mange seere fra USA, UK og Tyskland, og direktesendingene fra bilturer rundt om i Norge har også fått stor oppmerksomhet. Mange utenlandske seere ser videoene for å få en smak av den norske naturen før de selv planlegger sine egne turer.

Når det gjelder utfordringene knyttet til den økende turismen over hele landet, understreker Thierry viktigheten av å beskytte naturen. Han nevner blant annet at allemannsretten han tror bør begrenses i visse områder der «turisttrykket» er stort, og at tilrettelagte stier som «sherpatrapper» bør koste penger å bruke. «Turistskatt» er det nok på høy tid at innføres på populære destinasjoner og steder.

Med 1,5 TB med video og foto på brikke og i harddisk fra høstturen, bruker Thierry Gschwind hjemreisen til Asker for å planlegge neste eventyr «langs veien». For ham er det viktig å formidle hvor vakkert Norge er, og hvor gjestfrie menneskene i landet er.  «-Det er nesten litt vondt å innrømme, men Norge er nok mer mangfoldig og ‘gemütlich’ enn mitt fødeland Sveits og Valdres og Jotunheimen er noe helt for seg selv i positiv forstand», avslutter han praten før hjemturen fra «dalenes dal».

 

Fra videokanalen:

-Want to travel around Norway. This channel is the right place. Lots of great places to explore and tips how to plan your best Norway experience. We have been to all places showed. Just information as it is, also the bad things.

 

 

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

six + fifteen =