Lokal løysing for massedeponering.

Lokal løysing for massedeponering.

Brøtaskogen Massedeponi A/S er strategisk plassert langs Fv. 51 ved Sebufjorden, et par kilometer nord for Fagernes.

Anlegget har vore under planlegging sidan 2019 og har vorte oppretta som eit lokalt svar på dei nasjonale krava om å levera overskytande massar frå bygg- og anleggsprosjekt til godkjende deponi. Før denne etableringa, måtte entreprenørar i området frakta masse heilt til Gjøvik for deponering.

Artikkelen er skrevet med støtte fra: Vigas- Valdres Industrigulv AS Øie Trafikkskole #Halvorsengruppen Kjell Ove Halvorsen og EMB Maskin Erik Martin Berge
Skismørjaren og skigardsbyggjar Thomas Fenne frå Øystre Slidre har levert skigarden som gir ei ryddig og fin ramme for anlegget mot Fv. 51.
Skismørjaren og skigardsbyggjar Thomas Fenne frå Øystre Slidre har levert skigarden som gir ei ryddig og fin ramme for anlegget mot Fv. 51.

 


På Brøtaskogen blir massane som blir leverte, nøye sortert. Dei massane som er eigna for gjenbruk, blir selde vidare til anleggs- og vegprosjekt, medan resten blir deponert. Vinterstid vil anlegget ta i mot snø og deponere den i den nordre delen av området. Når området etter kvart er fylt opp med omtrent 300 000 m³, vil det no same høgd som fylkesveg Fv. 51. Det opnar moglegheit for framtidig bruk av området til industri eller næringsverksemd.

All levert masse blir dokumentert i skjemaet som blir fylt ut av leverandørar av masse til deponiet.

For å sikra ei ansvarleg handtering av deponerte massar, blir det kravd dokumentasjon i tråd med gjeldande lover og forskrifter. Brøtaskogen Massedeponi A/S overheld alle desse krava for mottak og behandling av reine massar.

Lokal løysing for massedeponering nord for Fagernes Brøtaskogen Massedeponi A/S er strategisk plassert langs Fv. 51 ved Sebufjorden, litt nord for Fagernes. Skismørjaren og skigardsbyggjar Thomas Fenne frå Øystre Slidre har levert skigarden som gir ei ryddig og fin ramme mot Fv. 51. Anlegget har vore under planlegging sidan 2019 og har vorte oppretta som eit lokalt svar på dei nasjonale krava om å levera overskytande massar frå bygg- og anleggsprosjekt til godkjende deponi. Før denne etableringa, måtte entreprenørar i området frakta masse heilt til Gjøvik for deponering. På Brøtaskogen blir massane som blir leverte, nøye sortert. Dei massane som er eigna for gjenbruk, blir selde vidare til anleggs- og vegprosjekt, medan resten blir deponert. Vinterstid vil anlegget ta i mot snø og deponere den i den nordre delen av området. Når området etter kvart er fylt opp med omtrent 300 000 m³, vil det no same høgd som fylkesveg Fv. 51. Det opnar moglegheit for framtidig bruk av området til industri eller næringsverksemd. For å sikra ei ansvarleg handtering av deponerte massar, blir det kravd dokumentasjon i tråd med gjeldande lover og forskrifter. Brøtaskogen Massedeponi A/S overheld alle desse krava for mottak og behandling av reine massar. I tillegg til deponering, tilbyr Brøtaskogen Massedeponi A/S sal av sorterte massar og grus til både private og bedrifter. -Ved no å kunna tilby grus og masse lokalt ved Fagernes, kan køyreturar med traktor og bil blir redusert for private og firma, noko som er med og kan vera eit lite bidrag til betre klimarekneskap, fortel Ola Kjørlien i Brøtaskogen Anlegg A/S til nettavisa Langsveien.no.I tillegg til deponering, tilbyr Brøtaskogen Massedeponi A/S sal av sorterte massar og grus til både private og bedrifter. -Ved no å kunna tilby grus og masse lokalt ved Fagernes, kan køyreturar med traktor og bil blir redusert for private og firma, noko som er med og kan vera eit lite bidrag til betre klimarekneskap, fortel Johannes Kjørlien i Brøtaskogen Massedeponi A/S til nettavisa Langsveien.no.

Sjåførane kan sjølv logga seg inn på vekta før og etter levering.

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five × 3 =