«Steinars stipend» 2024

"Steinars stipend" 2024

Gründer, verdiskaper, servicehelt og familiemannen Steinar Hovi døde 16. november 2013. Hvert år deles det ut stipend i hans navn. Her følger årets tre mottagere.

Pressemelding:

Livets fairplay


Det er glade fotballjenter som mottar nyheten om at de er tildelt Steinar Hovis stipend på kr. 10.000,-.
– Vi er imponerte over fotballagets søkelys på å bygge samhold og vennskap, samt arbeidet deres med nulltoleranse for mobbing og uønskede kommentarer. Det er inspirerende å se hvordan jentene samarbeider for å nå felles mål, både på og utenfor banen, og vi gleder oss til å følge med på deres deltakelse i Norway Cup, kommenterer Atle Hovi i forbindelse med tildelingen fra Steinar Hovis minnefond til Øystre/Rogne J15 fotballjenter.

Nulltoleranse for mobbing og stygge kommentarer er grunnleggende i idrettens fairplay, men fokuset på gode holdninger holder jentene tak i også utenfor banen.
– Tildeling av prisen gjenspeiler det gode samfunnsansvaret jentene tar blant annet mot mobbing i nærmiljøet, uttaler trener Lars Richard H. Mathisen. Han forteller at samholdet mellom jentene er sterkt og at kampritualer som underbygger samhold, styrke i fellesskapet og inkludering betyr mye for de ansvarsfulle jentene.

Sikter mot stjernene
– Det er gøy med unge folk som satser og som uttaler målet sitt høyt! Fattern sa; «Hvis du liker noe, er sjansen stor for at du også er ganske dyktig til det.» Med stor idrettsglede og ambisjoner om å nå verdenstoppen i skiskyting synes vi det er kjempespennende å følge Martin Jørstad Ringli, 19 år fra Øystre Slidre, sin reise mot VM i Holmenkollen i 2029, sier Atle Hovi, da han deler ut 10.000,- til skiskyttertalentet.

– Jeg satser! bekrefter Ringli. Etter tre år på Norges Toppidrettsgymnas er han for tiden bosatt på Lillehammer med studier vedsiden av idrettssatsingen.
– Målet som skiskytter er å kunne hevde meg i verdenstoppen om noen sesonger, og VM i Holmenkollen i 2029 er da et naturlig mål, forteller han målrettet og ambisiøst.

Hvert år utdeles tre «Steinars Stipend». Det deles også ut til én intern mottaker, som i år er Bård Ove Askestrand. Han ønsker å reise på studieturer i flere alpinanlegg for å lære mer om å drifte anlegget og se hvordan andre legger opp løpet for å få en sikker og hyggelig hverdag på jobb både for de ansatte og gjestene.

 

FAKTABOKS:
Steinars stipend
ET MINNEFOND ETTER STEINAR HOVI.
Gründer, verdiskaper, servicehelt og familiemann:
Steinar Hovi døde 16. november 2013.
«– Jeg hadde ingen klar plan, men jeg gjorde det jeg hadde lyst til. Hvis jeg skal komme med et råd til unge mennesker i dag må det være å følge hjertet sitt.»
Steinar Hovi (Fatter’n til Atle og Bjørnar ❤︎)

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eight + one =