Streik i Valdres for en distriktsvennlig skole i Innlandet.

Streik i Valdres for en distriktsvennlig skole i Innlandet.

Undervisningsforbundet i Innlandet streiket mot nedleggelser av skoler.

Fra venstre på bildet over: Elevrådsleder, Lars Kvåle Garthus- Leder av Undervisningsforbundet i Nord aurdal, Thea Frøysaker. Lærer Ragnhild Loe. Varaordfører i Øystre Slidre kommune,  One Enerud og kjøkkensjef på Beitostølen Helsesportseter, Line Holar Onstad.

5 videointervjuer fra markeringen her.

Artikkelen er laget med støtte fra: Vyrk Fjelltun Sandtak og Transport A/S Valdres Bakst As og Montér Kvismo

Undervisningsforbundet i Innlandet markerte i dag sin motstand mot de foreslåtte nedleggelsene av linjer og videregående skoler, med en timeslang streik flere steder i fylket. -Avgjørelsen blir tatt i fylketingmøtet onsdag 23. oktober.

Elever på restaurant og matfag VG1 2024/25 Valdres vidaregåande skule.

På Valdres vidaregående skule deltok mange elever og lærere i demonstrasjonen, der det ble holdt appeller. Varaordfører i Øystre Slidre, One Enerud (SV), kjøkkensjef Line Holar Onstad fra Beitostølen Helsesportsenter, og lokallagsleder i Undervisningsforbundet Thea Frøysaker talte.

Rigmor Tveit Orderdalen (bildet over) i kantina på Valdres vidaregåande skule har arbeidet med mat "i alle de år". Hun ser med bekymring på rekrutering innen matfag for bedrifter i Valdres.
Rigmor Tveit Orderdalen (bildet over) i kantina på Valdres vidaregåande skule har arbeidet med mat «i alle de år». Hun ser med stor bekymring på rekrutering innen matfag for bedrifter i Valdres, om forslaget til «flertallskameratene» Høyre, Arbeiderpartiet og Miljøpartiet blir vedtatt i fylkestinget.

På Valdres videregåande er linjen for restaurant- og matfag truet av nedleggelse. Ifølge kritikerne vil dette bryte prinsippet i opplæringsloven om likeverdig utdanning. Enerud etterlyse større engasjement fra lokale politikere og at vi må velge barnas beste. -Ikke velge det bort, slik forslaget legger opp til.

Klikk på bildet over for å se videointervju med Ole Erik Bøe Buen

Ingen av de folkevalgte politikerne i Valdres deltok på markeringen, bortsett fra One Enerud (SV). Hun ønsket at samfunnet må prioritere barnas beste og advarte mot konsekvensene av forslaget.

Kjøkkensjef Line Holar Onstad på Beitostølen Helseportsenter etterlyser og ber politikerene i Valdres om å slå i bordet. Hun hadde solid ryggdekning av staute karer fra restaurant- og matfag VG1.
Thea Frøysaker er lærer på Valdres Vidaregåande og lokallagsleder av Undervisningsforbundet. Hun streiket for, og gjentok i apellen sin, viktigheten av en likeverdig.

Elever og lærer på markeringen.

6 videregående skoler i Innlandet trues med nedleggelse.

 

 

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ten + 8 =