Ta deg ei bolle!

Ta deg ei bolle! Faste og fastelavnsboller – en smakfull tradisjon i Nevlunghavn Bakeri og Conditori Når vi går inn i fastetiden, er det tid for å minnes noen av de gode, gamle tradisjonene vi har i Norge – og fastelavnsbollene er en av de mest smakfulle! Fasten er en tid for ettertanke og måtehold, men før den tid skal vi nyte luftige, kremfylte boller, slik vi har gjort i århundrer. I Nevlunghavn, helt sør i Vestfold, sørger Atle Thorsteins og hans ansatte for at denne tradisjonen lever videre. Ekte håndverksboller som trekker folk langveisfra I Nevlunghavn Bakeri og Conditori har de allerede startet serveringen av sine berømte fastelavnsboller, og gjestene strømmer til fra både søndre Vestfold og nedre Telemark. «Vi er heldige her i bakeriet – vi har folk innom året rundt. Men selvfølgelig er køen lengst når solen skinner og badegjestene er på plass,» sier Atle med et smil. Han vet at både fastboende og turister setter pris på håndverket og kvaliteten som ligger bak hver bolle. Norske bakerier som holder tradisjonene i live Det er ikke bare i Nevlunghavn folk kan nyte ekte håndverksboller. Rundt om i landet finner vi flere familieeide bakerier som holder på de gode, gamle tradisjonene. Bakeriet i Lom er et populært stoppested for tusenvis av gjester som ønsker å smake på de legendariske kanelsnurrene, mens Dampbakeriet i Naustdal er et «must» for mange. Selv Lothepus har engasjert seg for å sikre at COOP fortsetter å støtte og selge lokal bakst. En bolle med god samvittighet «Jeg skal ikke påstå at dette er slankeboller,» ler Atle, «men flere av kundene mine med BMI litt over 30 sier de spiser dem med god samvittighet!» Hos Atle Thorsteins handler det ikke bare om smaken, men også om den hyggelige og lune stemningen. «Her kommer du som gjest, men reiser som venn,» avslutter han. Så neste gang du har lyst på noe ekstra godt, ta turen til bakeriene som setter kvalitet og tradisjon i høysetet. Fra de deilige fastelavnsbollene i Nevlunghavn til kanelsnurrene i Lom, venter det en smakfull bit av norsk kultur og håndverk – klar til å nytes og deles med venner og familie!

Faste og fastelavnsboller – en smakfull tradisjon landet rundt.

Når vi går inn i fastetiden, er det tid for å minnes noen av de gode, gamle tradisjonene vi har i Norge – og fastelavnsbollene er en av de mest smakfulle! Fasten er en tid for ettertanke og måtehold, men før den tid skal vi nyte luftige, kremfylte boller, slik vi har gjort i århundrer. I Nevlunghavn, helt sør i Vestfold, sørger Atle Thorsteins og hans ansatte for at denne tradisjonen lever videre.

Ekte håndverksboller som trekker folk langveisfra

I Nevlunghavn Bakeri og Conditori har de allerede startet serveringen av sine berømte fastelavnsboller, og gjestene strømmer til fra både søndre Vestfold og nedre Telemark. «Vi er heldige her i bakeriet – vi har folk innom året rundt. Men selvfølgelig er køen lengst når solen skinner og badegjestene er på plass,» sier Atle med et smil. Han vet at både fastboende og turister setter pris på håndverket og kvaliteten som ligger bak hver bolle.

Norske bakerier som holder tradisjonene i live

Det er ikke bare i Nevlunghavn folk kan nyte ekte håndverksboller. Rundt om i landet finner vi flere familieeide bakerier som holder på de gode, gamle tradisjonene. Bakeriet i Lom er et populært stoppested for tusenvis av gjester som ønsker å smake på de legendariske kanelsnurrene, mens Dampbakeriet i Naustdal er et «must» for mange. Selv Lothepus har engasjert seg for å sikre at COOP fortsetter å støtte og selge lokal bakst.

En bolle med god samvittighet

«Jeg skal ikke påstå at dette er slankeboller,» ler Atle, «men flere av kundene mine med BMI litt over 30 sier de spiser dem med god samvittighet!» Hos Atle Thorsteins handler det ikke bare om smaken, men også om den hyggelige og lune stemningen. «Her kommer du som gjest, men reiser som venn,» avslutter han.

Så neste gang du har lyst på noe ekstra godt, ta turen til bakeriene som setter kvalitet og tradisjon i høysetet. Fra de deilige fastelavnsbollene i Nevlunghavn til kanelsnurrene i Lom, venter det en smakfull bit av norsk kultur og håndverk – klar til å nytes og deles med venner og familie!

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 × 3 =