Tilbakeblikk på Ridderrennet. -Diane Hanisch en bauta.

Under åpningen av det 60. Ridderrennet snakket fjellprest Eli Vatn om det å tro og historien om ridderen Sigvat Lerhol. Han trodde og hoppet over Riddeskaret i Sjoa med sin kjære i sin favn, i flg. historien. Stor tro hadde også Erling Stordahl som trodde på like muligheter for alle og startet Ridderrennet i 1964. Det var tidligere generalsekretær Diane Hanisch, som senere forvaltet hans tro og visjon videre i 23 år, inntil hun fikk kongens fortjenestemedalje i 2014. Diane Hanisch blir intervjuet av Emma Hovi i videoen i bunn av artikkelen. Diane Hanisch var gjennom 23 år er mer enn bare en deltaker i historien til Ridderrennet; hun var en bauta som alltid var der. Uten hennes dedikasjon og innsats gjennom de siste 40 årene hadde ikke verdens største vintersportuke for personer med tilpasningsvansker vært det det er i dag. Det hele startet i et nært og fruktbart samarbeid med Erling Stordahl, og vokste fra hans visjoner og ideer til det eventyrret det nå er blitt på Beitostølen. I dette eksklusive intervjuet med Emma Hovi, under den 60. utgaven av Ridderrennet, tar Diane oss med på en reise gjennom historien. Roy Myrland i nettavisa Langsveien.no har regi og står bak kameraet, og vi får et unikt innblikk i hvordan Ridderrennet ble til det ikoniske arrangementet det er i dag. Tekst, foto og video: Emma Hovi, Jan Arne Dammen og Roy Myrland. Skrautvål 18. mars 2024.

Artikkel fortsetter under videoen.

Under åpningen av det 60. Ridderrennet snakket fjellprest Eli Vatn om det å tro og historien om ridderen Sigvat Lerhol. Han trodde og hoppet over Riddeskaret i Sjoa med sin kjære i sin favn, i flg. historien. Stor tro hadde også Erling Stordahl som trodde på like muligheter for alle og startet Ridderrennet i 1964. Det var tidligere generalsekretær Diane Hanisch, som senere forvaltet hans tro og visjon videre i 23 år, inntil hun fikk kongens fortjenestemedalje i 2014.
Diane Hanisch blir intervjuet av Emma Hovi i videoen i bunn av artikkelen.
Diane Hanisch var gjennom 23 år er mer enn bare en deltaker i historien til Ridderrennet; hun var en bauta som alltid var der.
Uten hennes dedikasjon og innsats gjennom de siste 40 årene hadde ikke verdens største vintersportuke for personer med tilpasningsvansker vært det det er i dag.
Det hele startet i et nært og fruktbart samarbeid med Erling Stordahl, og vokste fra hans visjoner og ideer til det eventyrret det nå er blitt på Beitostølen. I dette eksklusive intervjuet med Emma Hovi, under den 60. utgaven av Ridderrennet, tar Diane oss med på en reise gjennom historien.
Roy Myrland i nettavisa Langsveien.no har regi og står bak kameraet, og vi får et unikt innblikk i hvordan Ridderrennet ble til det ikoniske arrangementet det er i dag i videointervjuet til Emma Hovi.

Tekst, foto og video: Emma Hovi, Jan Arne Dammen og Roy Myrland.
Skrautvål 18. mars 2024.
Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

13 − 11 =