Wiggo Grytbakk. – Undergjøreren

Wiggo Grytbakk. - Undergjøreren

Etter årevis i «skyggenes dal», var det som et under skjedde for en fisker i fjellet i Valdres. Etter en prat og en handel, med storfisker Wiggo Grytbakk (bildet over) i Sporten Beitostølen, fikk han skikkelig napp.

Artikkelen er skrevet med støtte fra: Robølshøvda Hyttegrend Montér Storefoss og Eiksenteret Fagernes 

Å kunne få napp ved et fjellvann eller ei elv i Valdres, er en drøm for mange.

Det er mengder med gode fiskeplasser og historiene er mange om spenstige fjellørreter som har havnet i panna ,etter en vellykket fisketur i dalføret. Dessverre blir det med drømmen for noen, som stort sett får gress og bunn på kroken. Nærkontakt med liv i villmarken blir da stort sett med knot og mygg.

Leseren som sendte inn bildet over hadde selv kommet tomhendt hjem mer enn en gang fra fisketurer, og det ønsket han å gjøre noe med.

Tur til Sporten Beitostølen.

Wiggo Grytbakk på Sporten Beitostølen er fjellkar og storfisker. Han har tusenvis med timer i fiskeloggen fra Jotunheimen og laveriggende strøk i Årjeng området i Sverige. Han anbefalte den frustrerte fiskeren det rette fiskeutsyret, til der det skulle fiskes, og fisk ble det. -Det var som et under skjedde og han kunne like gjerne ha garatert fisk, forklarte fiskeren som var storlig fornøyd med fisketuren. Hvor fiskevannet var sa han ikke så mye om, men et sted «aust i fjellet» i Skrautvål, var det nærmeste han ville si om stedet han dro opp de fem fine fjelløretene i løpet av en times tid.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eleven − 7 =