Oljepionerene på Arendalsuka

Oljepionerene på Arendalsuka

I 40 år har de levd med store helseproblemer, men feil diagnose – uten mulighet for erstatning eler yrkesskadetrygd. I år er Oljepionerene på Arendalsuka for å møte politiker og tale sin sak. .

Møtte politikere

Mens Jan Terje Biktjørn og Jan Erik Tandberg gjorde manns innsats på standen, var Dag Einar Liland og Runar Nilsen rundt og snakket (hardt) til politikerne.
– Vi traff markante politikere hos de fleste partiene og fikk frem vårt budskap om Kompensasjonsordningen som trekker ut, samt vår bekymring rundt arbeidet rundt yrkesskadeordningen/oppdatering av yrkessykdomslisten. Også vår klare mening om mulig bortfall av bingopenger ble overlevert partiene, forteller Runar Nilsen.

I 40 år har de levd med store helseproblemer, men feil diagnose – uten mulighet for erstatning eler yrkesskadetrygd. I år er Oljepionerene på Arendalsuka. Fra v. Per Olaf Lundteigen, Dag Einar Liland og Sigrid Simensen Ilsøy. Foto Runar Nilsen.
Kompensasjonsordning

En mulig kompensasjonsordning for oljepionerene, som ble debattert i Stortinget 20.juni 2024, kan være siste sjanse til å få noe igjen for innsatsen som kostet dem helsa.
Stortinget ba regjeringen, i lys av kunnskapen fra NOU 2022:19 Oljepionerene – en kompensasjonsordning, følge opp arbeidet med oljepionerene og komme raskt tilbake til Stortinget på egnet vis.

I 40 år har de levd med store helseproblemer, men feil diagnose – uten mulighet for erstatning eler yrkesskadetrygd. I år er Oljepionerene på Arendalsuka. Fra v. Jan Terje Biktjørn og Jan Erik Tandberg
Gav håp

– Stortinget ga oss håp, men jeg mister håpet når jeg hører hva Tonje Brenna sier, forteller Bjarne Knapstad som mente han hadde drømmejobben som oljearbeider i Nordsjøen. De ante ikke at arbeidet med å pumpe Norge full av penger, ville koste dem helsa.
Tone Brenna uttalte 14. Februar i Stortinget at hun var fornøyd med situasjonen som den var. Det hadde ikke noen hast for det er mange grupper som kan være i lignende situasjoner.

Les mer på www.alfnorge.no

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

7 + eight =